Wednesday, July 25, 2007

23 tanker (eller bare nogle!)

Nu er jeg færdig, eller måske snarere begyndt ... det er vel meningen, at noget af alt dette skal bruges i mit arbejde i fremtiden. "At lære at lære ..." Hmmmmm. Lyder flot, men hvad betyder det? Dette kursus har lignet min dagligdag på den måde, at jeg ikke når at blive rigtig god til noget som helst. Måske skal man bare stræbe efter: "At lære at overleve".
Jeg tænker først og fremmest som børnebibliotekar, når jeg skal vurdere, hvad jeg kan bruge fra kurset. Og jeg tænker, at børnene har en "Web 2.0-mentalitet", selvom de nok ikke kender så mange af de websteder, jeg nu har prøvet. De kender dog YouTube, og de er vant til at bruge mp3-afspillere.
Men mange af de spil, der tiltaler dem, handler om at bygge profiler eller universer. "Hvad kan man hér?" spurgte en pige mig, da jeg viste hende DMI. De synes nu i øvrigt det er sjovt at se, hvor varmt det er i Iran og Tyrkiet og andre steder, hvor de har familie eller som er en del af deres historie. Men gode børnesider, der kun indeholder oplysninger, virker ikke så tiltrækkende. Der skal helst være en mulighed for interaktivitet.
Ville det ikke være en værdig biblioteksopgave at sørge for sjove, udviklende og sikre digitale legepladser? Steder hvor børn kunne oprette deres egen blog, også selvom de ikke var fyldt 13 år. Og hvad med en Wikipedia skrevet af børn for børn? Mange børn lyver sig ældre end de er for at kunne oprette sig i de digitale legeuniverser, der p.t. eksisterer.
Jeg tror på en spændende fremtid med udvikling af bibliotekernes digitale formidling på endnu utænkelige måder ....

1 comment:

Notebook said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Notebook, I hope you enjoy. The address is http://notebooks-brasil.blogspot.com. A hug.