Wednesday, May 30, 2007

Fun-disability og Vodpod

Desværre kunne jeg ikke oprette en Second Life-konto, vi havde åbenbart opbrugt vores kvote. Måske kan jeg hægte mig på en af de andres, inden for teosofien er der i hvert fald noget der hedder en gruppe-avatar, haha!
Jeg forstod ikke rigtig hvordan billedgeneratorerne fungerede, og opgav efter at have konstrueret en sur Simpson-figur, som jeg ikke kunne finde ud af at få over i min blog. (Den sagde ellers: "Hvordan kan nogen synes dette er sjovt???) - men heldigvis fandt jeg så ud af Vodpod. Jeg var ellers nået til det punkt, hvor jeg var parat til at droppe "23 ting". For tredje uge i træk er jeg her på min fridag for at arbejde med det, og jeg når alligevel kun nogle af opgaverne. Hvis man virkelig mener det alvorligt med at alle skal sætte sig ind i Web 2.0, synes jeg man burde give folk mere tid. Der ligger trods alt et psykologisk pres på dem, der har meldt sig.
Nå, men jeg fandt nogle dejligt beroligende havfilm. Så nu kan jeg se dem, når jeg bliver for stresset. Håber de har samme virkning på evt. forbipasserende. Jeg ville invitere Tage til at være med i Vodpod, men det kunne ikke lade sig gøre, selv om man blev opfordret til det af systemet.

Wednesday, May 23, 2007

Messenger eller mail?

Min kollega Karen fra Rådhusbiblioteket (vi er med i en fælles blog, KKBfag) - skulle skrive et nyt indlæg. Vi chattede lidt om nogle tekniske problemer, og det var jo fint nok at vi var online samtidig. Men vi kunne jo lige så godt have mailet. Hvorfor egentlig bruge Messenger, tænkte jeg. Men selvfølgelig - hvis nu de andre medredaktører også havde været online, kunne vi have haft en gruppesamtale. Aha!

Last.fm

Jeg er stadig ikke helt sikker på, hvad det er jeg sidder og laver med dette websted, Last.fm. Den spøjse lille software jeg har downloadet til scrabbling eller scrubbing eller whatever, synes ikke at virke. Kollegerne er helt opslugte af deres egne strabadser, eller bliver irriterede fordi jeg sukker.
Men da jeg opdagede at jeg kunne hente en masse nostalgiske numre fra min vilde ungdom, blev jeg alligevel glad. Så her er en musikliste. Måske finder jeg senere ud af, hvad man mere kan.
Senere samme dag, efter kaffe i gårdhaven: Tage forklarede, at jeg bare skulle trykke på en knap der hedder "play in software", så kan jeg pludselig høre musikken på normal lydstyrke, og høre hele nummeret i stedet for kun 30 sekunder. Mirabile dictu.
"Måske er det bare mig der ikke læser instruktionerne ordentligt igennem", sagde jeg. "Næe, det er bare som Helle K. siger: tryk på det hele - så virker et eller andet før eller siden!"
"Jeg mener nu, at du har særlige evner."
"Tjah, jeg er måske en enøjet blandt blinde!"

Monday, May 14, 2007

Library Thing

Library Thing var faktisk ganske sjovt, her fik jeg endelig min legelyst frem! Det kan ellers være lidt svært, ikke fordi de forskellige ting ikke er spændende og/eller nyttige, men fordi man jo ikke har fået mere arbejdstid af den grund ...
Men jeg læser meget på engelsk, og det morede mig at finde mine sære yndlingsbøger frem og anmelde et par af dem på engelsk, hvad jeg er også er lidt stolt af! Det er "A word child" og "Heartlight", håber ikke grammatikken er for rædsom.

Thursday, May 10, 2007

Bloglines igen

Nå, så fandt jeg endelig - takket være min dygtige kollega Tage - ud af, hvordan jeg kan synliggøre mine RSS feeds. Det er måske nok heller ikke det man normalt har mest brug for, men altså, som bevis på at jeg virkelig har fattet den del af kurset, here goes:
http://www.bloglines.com/public/vekelg

Paper Doll: Mermaid


Paper Doll: Mermaid
Originally uploaded by renmeleon.

Til min overraskelse er der flere tusinde billeder af påklædningsdukker på Flickr! Her er en af de mere usædvanlige.

Monday, May 7, 2007

Messenger og tøserne

I dag har mine dejlige piger på biblioteket opdaget at jeg er på Messenger, så de ville alle udveksle adresser ... det må da være en succes! Brugerne er altså interesserede i at chatte med os!

Flickr

Nu har jeg oprettet mig på Flickr, og lagt Miss Urban derud! http://www.flickr.com/photos/8115184@N08/488092353/
Jeg er ikke fotograf, men tegne gør jeg lidt. Tror nu ikke jeg vil få så meget brug for Flickr, men biblioteket kunne nok godt bruge et "aflastningshjem" for det stakkels g-drev der segner under min kollega Helles mange fotos ... men på den anden side, skulle det nødig begynde at koste penge på Flickr!