Monday, April 30, 2007

Messenger

Så fik jeg prøvet selv at oprette en Messenger, og vrøvle lidt med kollegerne, sende stjerner og blink. Jeg har ofte hjulpet ungerne med at oprette én, men aldrig helt fattet mysterierne i den. Det ved jeg stadig ikke om jeg helt gør. Bill Gates trak mig rundt i manegen, en kinesisk æske af mærkelige tjenester og registreringer. Det lykkedes mig vist at undslippe noget af det.
Det er nok muligt at det vil kunne bruges i min fremtidige kommunikation med lånerne. Men helt personligt må jeg tilstå at Messenger og den slags (Google Talk har jeg endnu ikke fået afprøvet) nok ikke lige er mig. Men jeg er heller ikke den type der hænger i telefonen. Jeg synes jo egentlig at mailen er et dybt civiliseret kommunikationsmiddel!
Min Messenger-adresse er som min mail: vekelg@kff.kk.dk.

Tuesday, April 24, 2007

Miss Urban

En af mine påklædningsdukker til børnebiblioteket.

Monday, April 23, 2007

RSS

Jeg har nu vistnok haft en reader, Bloglines, et års tid eller mere. Da jeg var på kursus hos Erik Høy og fik en Google-mail, oprettede jeg også en reader dér. Den kunne mere end Bloglines. Men da jeg nu havde vænnet mig til Bloglines, endte det med at jeg stadig brugte den, og alle feeds'ene hobede sig op i Google-readeren. Så nu har jeg afmeldt dem dér og læser dem i Bloglines. Men jeg er stadig i tvivl. Det mest praktiske er selvfølgelig kun at skulle logge sig ind ét sted. Men skal man hænge hele sin tilværelse op på en Google-knage?
Jeg har ikke så mange rss-feeds endnu. Det ender bare med at jeg slår dem ned med ét tryk på den skønne knap: "mark all read" .... Det tør jeg aldrig gøre i min postkasse, og det er en fed fornemmelse!
Jeg har haft opsagt og atter tilmeldt mig feeds fra Librarian's Internet Index. Det er aktuelle links, men der er ofte mange, og det er jo ikke sikkert man når at få brug for dem. Dog kan jeg godt lide ideen om at abonnere på dem ...

Monday, April 2, 2007

Goddag goddag - er der nogen???

Kunsten med en blog er ikke at lave en blog - men at få nogen til at skrive kommentarer. Måske er blogs bare hvert enkelt individs egen lille sæbekasse i Hyde Park? Hvis man fx i Bloglines kigger på oversigten over alt det man kan melde til sin reader, er det tankevækkende, hvor mange ting der kun har en eller to personer tilmeldt. Problemet med at skrive kommentarer til en blog er jo også, at ens kommentarer bliver kommentarer til det der står i forvejen ... og måske har man noget helt andet på hjerte? Men forresten var jeg på kursus med en fyr fra Vallensbæk, der fortalte, at der findes en blogtjeneste hvor alle kan skrive ligestillede indlæg, ikke bare en eller nogle få redaktører.